Svarta bönor med mango, avokado och rödkål är ett favoritrecept när det gäller antiinflammatorisk mat som passar både till lunch eller middag. Det smakar så gott och det bästa av allt är att det går snabbt att laga. Antiinflammatorisk snabbmat!

Varför svarta bönor?
Svarta bönor är både nyttigt och gott. De innehåller antioxidanten antocyanin som reducerar smärta och inflammationer och så är de rika på protein, kostfiber och mineraler. Riktigt bra antiinflammatorisk mat.

1 port
Du behöver:
230 g svarta kokta bönor
1/2 mango
1 avokado
1 tomat
100 g rödkål
olivolja
äppelcidervinäger
salt
peppar
koriander

Gör så här:
1. Skölj bönorna.
2. Skär mangon, tomaten, avokadon och rödkålen i bitar.
3. Servera med olivolja, äppelcidervinäger, salt, peppar och koriander.

Det finns mer inspiration på antiinflammatorisk lunch här, eller antiinflammatorisk middag här.