Stärka immunförsvaret- så här gör du

Hur kan man stärka immunförsvaret? Att äta varierat och att näringen primärt ska komma från maten är självklart. Äter man ekologiskt, närodlat, lagar mat efter säsong och växtbaserad kost så har man en bra grund till att få en varierad tarmflora och ett starkt immunförsvar.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Stärka immunförsvaret kosttillskott

Tyvärr är maten inte lika näringsrik som tidigare. Jordarna är utarmade på mineraler och innehåller inte alls så mycket som de gjorde för hundra år sedan. Det kan därför vara aktuellt att äta kosttillskott.

stärka immunförsvar

Hälsoundersökning

Stärk immunförsvaret genom att håll koll på eventuella brister. För att se hur just dina värden ser ut rekommenderar vi att du gör en hälsoundersökning. Antingen en mer omfattande undersökning som finns tillgänglig i hela landet här, eller via dessa CE-märkta hemmatester som är Sveriges mest sålda självtester. De kommer hemskickade och många ger svar direkt. Exempel på test som kan göras är d-vitamin med svar inom 10 minuter, glutenintolerans med omgående svar, järnbrist där svar ges på 5 minuter, sköldkörteltest med svar på 5 minuter, eller ett klimakterietest med svar inom 5 minuter. Torrborstning är ett sätt att få igång lymfsystemet.

Hur stärker man immunförsvaret?

Immunförsvaret och tarmkanalen hänger ihop, (vill du fördjupa dig mer kan du läsa vårt avsnitt om antiinflammatorisk kost. ) Ett sätt att stärka immunförsvaret är att se till att man har tillräckligt med goda bakterier eller mjölksyrabakterier i tarmkanalen. Vill man optimera sitt immunförsvar är det viktigt att inte ha brist på något. D-vitamin är viktigt för immunförsvaret då receptorer för d-vitamin sitter på immunförscellerna. I Sverige är det svårt att få i oss den mängd d-vitamin vi behöver under vinterhalvåret. Vi rekommenderar därför att äta de här d-vitamintillskotten. Kontrollera dina d-vitamindepåer genom att beställa ett hemmatest. För mer omfattande undersökningar rekommenderar vi dessa undersökningar

Kosttillskott för autoimmun sjukdom

Har man en autoimmun sjukdom attackerar immunförsvaret vävnaderna i kroppen. Immunförsvaret är överaktivt. Vanliga autoimmuna sjukdomar är Crohns sjukdom, Ulcerös kolit, psoriasis, SLE (systemisk lupus erythematosus), Multipel skleros, sköldkörtelsjukdomar som Hashimotos och reumatism. Kvinnor drabbas oftare av autoimmuna sjukdomar. Har man ett överaktivt immunförsvar är det extra viktigt att kroppen får i sig rätt mat vilket vi vill bidra med denna sida men det kan även behövas extra tillskott. Vid Hashimotos är det exempelvis oerhört viktigt att få i sig selenD-vitaminB-vitamin och magnesiumDessa tillskott är speciellt anpassade för överproduktion hos sköldkörteln. Har man underproduktion rekommenderar vi dessa.

Studier visar även att immunförsvaret kan stärkas med meditation. Hoppas du med dessa tips kan få ett starkare immunförsvar!