Cashewgrädde recept-så gör du själv

Cashewgrädde recept som är enkelt att göra själv. Ett bra växtbaserat alternativ till grädde. Det är även antiinflammatoriskt och innehåller resistent stärkelse som är bra för din tarmflora.

Gör egen cashewgrädde

Cashewgrädde är ett bra veganskt substitut för grädde i såser eller bakelser och det liknar mer ”vanlig” grädde i smaken jämfört med havregrädde. Har man en bra mixer eller matberedare är det enkelt att göra själv. Det är bra att blötlägga cashewnötterna i 4 timmar för att maximera näringsupptaget men det går även bra utan.

Cashewnötter näringsvärde

Cashewnötter som egentligen är ett frö, är rika på nyttigt fett och mineraler. De är en bra källa till protein och har ett högt innehåll av magnesium, fosfor och järn. Cashewnöten består av 15 % protein, 26 % kolhydrater, 46 % fett och 6 % fibrer.

Resistent stärkelse i cashewnötter

Resistent stärkelse kan ge förbättrad insulinkänslighet, sänkta blodsockernivåer och andra positiva effekter på matsmältningen. Resistens stärkelse fungerar som prebiotika. De når tjocktarmen utan att brytas ned på vägen och blir till mat åt probiotiska bakterier, de goda bakterierna.

Kan man frysa cashewgrädde?

Det går bra att frysa cashewgrädde.

Vegansk grädde

Cashewgrädde passar riktigt bra att ha i bakelser som frosting eller fyllning i tårtor. Cashewnötterna är ju rätt söta i sig själva men vill man ha lite en sötare smak går det bra att smaksätta med exempelvis honung, dadlar, torkad aprikos eller vaniljpulver. Testa dig fram för att hitta den kombination du gillar bäst. I vår morotskaka använde vi oss av cashewgrädde på toppen och resultatet blev riktigt bra.

Cashewgrädde recept

2 dl cashewnötter
2 dl vatten

Gör så här:

Mixa cashewnötterna och vattnet med hjälp av en mixerstav eller en blender tills de fått en krämig konsistens. Klart att använda till din matlagning eller bakning.

Här tipsar vi om bästa blendern.

Läs gärna här om du vill lära dig mer om antiinflammatorisk kost.

Här i vårt arkiv samlar vi fler recept som innehåller cashewgrädde.

Följ gärna Tarmgodis Instagram

Summering
recipe image
Receptnamn
Cashewgrädde
Gjord av
Publicerad
Förberedelsetid
Koktid
Total tid
Genomsnittligt betyg
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

76 svar på ”Cashewgrädde recept-så gör du själv”

Lämna en kommentar