Pepparkaksbollar som verkar antiinflammatoriskt. Ett recept på antiinflammatorisk julmat med kryddor som har antiinflammatoriska egenskaper: kanel, kardemumma, ingefära och kryddnejlika. Smakar precis som pepparkaksdeg. Byt ut pepparkakorna mot de här nyttiga sockerfria pepparkaksbollarna på ditt julbord.

På julen får vi i oss väldigt mycket onyttig julmat men istället för att proppa i oss godis som är fulla av e-ämnen och tomma kalorier kan vi göra nyttigt antiinflammatoriskt julgodis istället som gör att vi får i oss saker vi mår bra av.

Till de här sockerfria raw pepparkaksbollarna som även är glutenfria behöver du:
1 dl blötlagda cashewnötter
1 dl blötlagda mandlar
5 dadlar
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
5 kryddnejlikor
en bit ingefära (2*2 cm)

Gör så här:
1. Blötlägg nötterna i minst 8 timmar. Detta för att fytinsyran som finns nötterna inte ska hämma upptaget av bland annat mineralerna.
2. Kör alla ingredienser i en matberedare eller höghastighetsblender.
3. Rulla till bollar och förvara i kylskåp.