Antiinflammatorisk bönsallad till lunch
Antiinflammatorisk bönsallad! Kidneybönor är inte bara gott, de är antiinflammatoriska eftersom de innehåller resistent stärkelse. Bra mat om man vill äta antiinflammatorisk kost. Här nedan kommer ett antiinflammatoriskt recept men först lite information om kidneybönan.

Varför kidneybönor i antiinflammatorisk bönsallad?

Visste du att kidneybönan fått sitt namn från dess form? Kidneybönor är ju formade som en njure. Kidneybönan som är en baljväxt innehåller massor av nyttigheter. De är rika på protein och fibrer som gör dig mätt. Kolhydraterna tar lite längre tid att bryta ned, vilket gör att du får en längre mättnadskänsla. Kidneybönor innehåller även vitaminer och mineraler som folsyra och järn. De innehåller även resistent stärkelse som bryts ned först i tjocktarmen och stärker din tarmflora. I detta recept användes färdigkokta bönor på tetra men det går självklart bra att blötlägga och koka egna. Det går självklart bra att byta ut kidneybönorna mot någon annan bönsort, exempelvis svarta eller vita bönor.

Ett enkelt recept på en antiinflammatorisk lunch

Här kommer ett snabblagat antiinflammatoriskt recept på en bönsallad som passar lika bra till lunch som till middag. Perfekt att ta med i matlådan om du vill ha en antiinflammatorisk lunch. Antiinflammatorisk kost behöver inte vara krångligt att laga. Det här antiinflammatoriska receptet går väldigt snabbt att laga.

Fänkål smakar så gott och är rik på fiber som gör att din tarmflora mår bra. Den innehåller även vitamin C, folat och mineraler som järn.

För att laga antiinflammatorisk bönsallad behöver du:

1 paket kidneybönor
1 tomat
1/2 fänkål
1 avokado
1/8 gul lök

Dressing:
Olivolja
Äppelcidervinäger
1/2 pressad vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Färska örter

Gör så här:

1. Öppna förpackningen med kidneybönor och skölj bönorna noga i vatten.
2. Skär tomat, fänkål, avokado och den gula löken i mindre bitar.
3. Blanda önskad mängd olivolja, äppelcidervinäger med den pressade vitlöksklyftan och salt och peppar. Servera gärna med färska örter.

Här i vårt arkiv finner du mer inspiration och recept på antiinflammatorisk lunch.

Lämna en kommentar