Cashewgrädde- antiinflammatorisk tomatsås

Cashewgrädde är ett växtbaserat antiinflammatoriskt alternativ till grädde. Är du sugen på en gräddig tomatsås men vill undvika mjölkprodukter är det här ett recept för dig. Grädden är utbytt mot cashewnötter och vatten.

Resistent stärkelse som finns i cashewnötter påverkar tjocktarmen positivt. Den minskar bland annat inflammation vilket kan minska risken för tjock- och ändtarmscancer. Antiinflammatorisk mat som smakar gott och som är bra för din tarmflora.

Du behöver:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 tomater
2 msk tomatpuré
2 dl cashewnötter
4 dl vatten
1 tsk soja
1/3 citron
Örtsalt
Peppar
200 g grönkål

1. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Skär tomaterna i bitar.
3. Stek lök och vitlök i en panna och lägg i tomaterna efter någon minut.
4. Kör cashewnötterna och vattnet i en high speed blender tills det blivit en krämig konsistens.
5. Häll i din cashewgrädde i stekpannan och smaksätt med tomatpuré, soja, citronsaft och zest, örtsalt och peppar.
6. Skölj grönkålen, skär i mindre bitar och lägg i såsen.
7. Låt koka i någon minut. Servera med exempelvis quinoa, durra eller potatis och grönsaker.

Följ Tarmgodis på Bloglovin’ så att du inte missar något recept och Instagram

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *