Nyttig antiinflammatorisk chokladsmoothie

En nyttig chokladsmoothie. Ett perfekt mättande mellanmål som mättar länge tack vare cashewnötterma, avokadon och kokosmjölken. 1 dl kokosmjölk 1/2 grön banan 3 msk raw kakao 1,5 dl vatten 1 avokado 1 dl blötlagda cashewnötter Mixa alla ingredienser med en high speed blender tills de blivit till en jämn smet. Njut! Följ Tarmgodis på Bloglovin’ … Läs mer

Cashewgrädde recept-så gör du själv

Cashewgrädde recept

Cashewgrädde recept som är enkelt att göra själv. Ett bra växtbaserat alternativ till grädde. Det är även antiinflammatoriskt och innehåller resistent stärkelse som är bra för din tarmflora. Gör egen cashewgrädde Cashewgrädde är ett bra veganskt substitut för grädde i såser eller bakelser och det liknar mer ”vanlig” grädde i smaken jämfört med havregrädde. Har … Läs mer

Antiinflammatorisk linsgryta

antiinflammatorisk linsgryta- antiinflammatorisk mat

Antiinflammatorisk linsgryta Behöver du inspiration för att äta antiinflammatorisk kost? Här är kommer ett antiinflammatoriskt recept fullproppat med nyttiga kryddor som gurkmeja, chili och ingefära. Snabbt och enkelt att laga. Ät den som den är eller med quinoa eller durra. Bättre immunförsvar Visste du att ca 80% av immunförsvaret sitter i tarmen. För att få … Läs mer

Cashewgrädde- antiinflammatorisk tomatsås

Cashewgrädde är ett växtbaserat antiinflammatoriskt alternativ till grädde. Är du sugen på en gräddig tomatsås men vill undvika mjölkprodukter är det här ett recept för dig. Grädden är utbytt mot cashewnötter och vatten. Resistent stärkelse som finns i cashewnötter påverkar tjocktarmen positivt. Den minskar bland annat inflammation vilket kan minska risken för tjock- och ändtarmscancer. … Läs mer

Nyttiga chokladbollar

nyttiga chokladbollar

Nyttiga chokladbollar! Här kommer ett antiinflammatoriskt recept på nyttiga chokladbollar som smakar så gott. Att äta antiinflammatorisk kost är enkelt! Nyttiga chokladbollar- en riktig näringsbomb Cashewnötter är riktigt bra för dig. De innehåller bland annat kalium, fosfor, kalcium, magnesium, järn, natrium, mangan, zink, koppar och selen. De är även rika på folsyra och vitamin K, … Läs mer

Räkor med quinoa och saffransdressing

ett recept på antiinflammatorisk saffransdressing

Saffransdressing passar riktigt bra i den här antiinflammatoriska lunchen med räkor och quinoa. Ett enkelt recept om du vill ha inspiration på antiinflammatorisk mat.

Varför saffran?
Saffran har i tusentals år använts som en stämningshöjare. Studier har visat att saffran höjer serotonin-nivåerna vilket påverkar känsloläge, humör och mentala balans. Brist på serotonin kan göra att man känner sig trött på livet och i värsta fall kan det leda till depression. Studier visar att personer som kände sig trötta och nedstämda kunde höja sinnesstämningen efter bara 14 dagar med hjälp av saffran.

Här kommer ett recept på en smakrik sallad som boostar ditt välbefinnande. Rödkål är antiinflammatoriskt och fullproppat med vitaminer, kostfibrer och antioxidanter. Studier visar att om man äter rödkål minskar risken för både hjärt-kärlsjukdomar och flera olika cancerformer.

Quinoa är ett proteinrikt näringsrikt alternativ till ris, pasta och couscous med ett lågt GI som också är glutenfritt.

Spenat innehåller viktiga vitaminer, mineraler och antioxidanter.

4 port

300 g skalade räkor
2 dl quinoa
3 morötter
200 g rödkål
200 g spenat

Saffransdressing:
3 dl soyghurt
1/2 pressad vitlöksklyfta
0,5 g saffran
Citronzest från en 1/2 citron
Salt
Peppar

1. Koka quinoan enligt anvisning
2. Skala morötterna och riv dem
3. Strimla rödkålen
4. Skölj spenaten
5. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Klart att servera.