Vegansk tacofärs till taco tuesday
Vegansk tacofärs gjort på mandlar är ett urgott antiinflammatoriskt tillbehör till dina tacos. Vill du skippa brödet kan du byta ut det till romansallad. Servera med dina favorittillbehör.

Veganska tacos

Tacos som betyder bunt eller kloss på spanska, är ett mexikanskt samlingsnamn att äts olika rätter på. I Sverige lanserades tacon 1982 men det gick inte alls särskilt bra och drogs faktiskt tillbaka från affärerna en tid och företagen som lanserade dem gick med förlust. VD:n för Santa Maria som då hette Nordfalk blev bjuden på tacos till middag av vänner från Schweiz och alla i familjen slukade maten vilket gjorde att han åkte på en resa till Kalifornien för att göra research för att senare lanseras och succén var given. Svenskarna är faktiskt de som äter mest tacos i hela Europa tillsammans med norrmännen. 85 procent äter tacos regelbundet men vanligast är på fredagar då hela 55 procent väljer att göra det.

Vegansk tacofärs

Den här veganska tacofärsen är en favorit. Den går snabbt att göra och har du inte mandlar hemma går det lika bra med solroskärnor, valnötter eller eller någon annan nöt du gillar. Servera gärna med tomat, gurka, salsasås, lök, guacamole, det du gillar helt enkelt.

Blötläggning av mandlar

Mandlarna behöver inte vara blötlagda innan men det underlättar matsmältningen och näringsupptaget på grund av fytinsyran som finns i nötter. Fytinsyra är en antioxidant, men som är negativ för oss då den binder upp mineraler som järn, kalcium, zink och magnesium och hämmar upptaget av dessa.

För att göra vegansk tacofärs behöver du:

4 dl blötlagda mandlar
1 msk tamarisoja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk torkad koriander
1/4 tsk torkad chili
1/4 tsk spiskummin
1 dl vatten

Gör så här:

Mixa nötterna med soja, vitlöksklyftan, kryddorna och vattnet med hjälp av en high speed blender eller en bättre mixerstav tills de fått en jämn konsistens. Servera med dina favorittillbehör.

Här tipsar vi om bästa blendern.

Här finns fler recept på antiinflammatoriska middagar.

8 737 svar på ”Vegansk tacofärs till taco tuesday”

  1. İzmir de Satılık, Kiralık, Emlakları Bulacağınız Aliağa, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla İlçesi Çevre Raporları ile Sonuca Odaklı Al, Sat, Kirala, Keşfet, Ev, Arsa, Villa, Yazlık, Daire, Rezidans, Major Emlak Bilgi ve Güvenin Merkezi.

    Svara