Gröna linser med kokosmjölk och rödkål




Gröna linser, kokosmjölk, rödkål, blomkål, ingefära och citronzest. En mycket smakrik antiinflammatorisk måltid som passar bra nu när det är lite kallare ute.

4 port
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl gröna linser
200 g rödkål
200 g blomkål
400 ml kokosmjölk
2 dl vatten
citronzest från 1 citron
2 cm ingefära
salt
peppar
3 tomater

1. Koka linserna enligt anvisning.
2. Skala och hacka lök och vitlök.
3. Strimla rödkålen.
4. Skär blomkålen i bitar.
5. Stek lök, vitlök, blomkål och rödkål på låg temperatur.
6. Tillsätt kokosmjölk, vatten, citronzest, riven ingefära, salt och peppar och låt koka i några minuter.
7. Skär tomaterna i bitar och lägg i dem i slutet så att de blir varma.
8. Servera med linserna.

Här finns fler antiinflammatoriska luncher. Vill du ha recept på antiinflammatoriska middagar finns det här.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *