Chokladfudge med svarta bönor, chili och lime
Chokladfudge med svarta bönor, chili, lime, nötter och gurkmeja. En antiinflammatorisk efterrätt som passar lika bra till jul eller när det är fest. Riktigt gott och enkelt att laga.

Antiinflammatorisk efterrätt- Fudge med svarta bönor

I år tänkte vi byta ut allt onödigt socker på julbordet och det här är en given favorit. Det här receptet på chokladfudge med svarta bönor är fyllt av nyttigheter och om du bjuder på den här är det svårt att gissa att den faktiskt innehåller bra saker. Full av fibrer, nyttiga fetter och antiinflammatoriska kryddor. Perfekt mat för dina goda bakterier. Fler recept på antiinflammatoriska efterrätter finns i vårt arkiv här.

Har du inte alla ingredienser hemma gör det inget. Limen kan bytas ut till en annan citrusfrukt. Se till att limen eller den citrusfrukt du väljer att använda är ekologisk då oekologiska citrusfrukter behandlas med imazalil som misstänks vara hormonstörande och cancerframkallande. Gurkmejan är inget måste så har du ingen hemma gör den inget för smaken och det går lika bra att använda mandlar eller någon annan nöt du gillar. Har du inte en stark matberedare eller high speed blender går det lika bra att använda färdigt nötsmör.

Blötlägg nötterna

Genom att lägga nötterna i blöt innan vi äter dem kan vi få bort antinutrienterna och på så sätt göra dem mer lättsmälta och näringen mer tillgänglig.

För att laga chokladfudge med svarta bönor behöver du:

1 dl blötlagda valnötter
1 dl blötlagda cashewnötter
7 dadlar
5 msk kakao
1 msk gurkmeja
zest och saft från 1 lime
1 krm cayenpeppar
1 krm salt
1 msk kokosolja
230 g svarta bönor

Gör så här:

1. Kör först nötterna i mixern.
2. Tillsätt övriga ingredienser och kör dem länge tills de fått en jämn konsistens.
3. Lägg i en form och ställ i frysen.
4. Skär i bitar när det är dags att servera.

Här tipsar vi om bästa blendern.

Vill du ha fler tips på antiinflammatorisk julmat finns det här.

14 svar på ”Chokladfudge med svarta bönor, chili och lime”

Lämna en kommentar