Antiinflammatorisk chokladkaka som får smaklökarna och din tarmflora att jubla! Är du sugen på något gott till efterrätt så är det här antiinflammatoriska receptet något för dig!

Antiinflammatorisk chodladkaka till efterrätt

Den här chokladkakan är ett riktigt bra alternativ om man vill ha en lite nyttigare efterrätt som samtidigt smakar som en riktig efterrätt. En riktig favorit!

Varför är tarmfloran viktig?

För att få en rik tarmflora är det bra att äta varierat och fiberrikt. För att få en rik tarmflora måste vi mata de goda bakterierna som finns längre bak i tjocktarmen och då kan vi inte äta snabba kolhydrater som bryts ned redan i tunntarmen.

Varför resistent stärkelse?

Resistent stärkelse som finns i cashewnötter påverkar tjocktarmen positivt. Den minskar bland annat inflammation vilket kan minska risken för tjock- och ändtarmscancer. Här kommer ett riktigt gott antiinflammatoriskt recept på en nyttig chokladkaka.

Blötlägg gärna nötterna

Nötter och frön innehåller fytinsyra som kroppen har svårt att bryta ner. Genom att blötlägga cashewnötterna, mandlarna och pumpakärnorna i några timmar hjälper vi kroppen att enklare ta upp alla näringsämnen. Lägg nötterna och pumpakärnorna i en skål eller bunke och täck med vatten. Förvara gärna i kylskåp.

För att laga en antiinflammatorisk chodladkaka behöver du:

Botten:

1 dl cashewnötter
1/2 dl mandlar
1/2 dl pumpakärnor
7 dadlar
1 krm vanilj
1 nypa salt

Chokladfrosting:

1 avokado
2 dadlar
2 msk kakao

Gör så här:

1. Börja med att mixa mandlar, cashewnötter och pumpakärnor med en mixerstav eller en high speed blender.
2. Tillsätt dadlar, vanilpulver och salt och mixa tills de blivit till en jämn smet.
3. Platta ut bottnen.
3. Mixa avokado, dadlar och kakao till en jämn konsistens med en mixerstav eller i en höghastighetsblender.
4. Lägg på chokladsmeten på nötblandningen och stoppa in i frysen eller i kylskåp.

Här i vårt arkiv finner du fler recept om du vill laga antiinflammatorisk efterrätt.